Documento sin título


DOCUMENTS DE NACIONS UNIDES
 

 

Missions de Nacions Unides en la República Democràtica del Congo , Rwanda i Uganda 

MONUC (United Nations Organization Mission in the Democratic Republic of the Congo)

La Missió de l'organització de Nacions Unides en la República Democràtica del Congo (MONUC) és el resultat d'una decisió del Consell de Seguretat de Nacions Unides (Resolució 1279), presa el 30 de Novembre de 1999, que definia principalment el mandat de la missió en els següents termes: mantenir el contacte amb les parts implicades en el conflicte en el marc de l'Acord de Lusaka, signat en 1999 per les parts implicades. A partir del 24 de Febrer de 2000, en el marc de la resolució 1291 , el Consell de Seguretat ampliarà el mandat de la MONUC a, entre unes altres, les següents tasques:UNAMOUR (United Nations Observer Mission Uganda-Rwanda) En anglès

Aquesta missió va tenir vigència entre Juny de 1993 i Setembre de 1994. La UNOMUR es va establir amb l'objectiu de vigilar la frontera entre Uganda i Rwanda i verificar que cap arma o material militar creués la frontera.  En la pàgina web (no oficial) de Nacions Unides sobre la UNOMUR trobareu una petita descripció de la missió (localització, durada, contingents, pressuposat, baixes, etc).


UNAMIR (United Nations Assistance Mission for Rwanda) En anglès

Aquesta missió de Nacions Unides va tenir vigència entre Octubre de 1993 i Març de 1996. En els seus orígens, es va establir la UNAMIR per a ajudar a implementar l'Acord de Paz de Arusha (1993) dotada de funcions com la de participar en la garantia de la pau a Kigali, vigilar el  compliment de l'acord d'alt el foc o assistir en el procés de desminado del país i la coordinació de l'ajuda humanitària. La deterioració de la situació en Rwanda va produir l'extensió del mandat de la missió que va arribar a encarregar-se, després dels successos de 1994, de fer possible o contribuir a la seguretat i protecció dels refugiats i civils en risc. Després de l'alt el foc, la UNAMIR es va limitar a assegurar l'estabilitat i seguretat de les regions del nord-aquest i del sud-aquest de Rwanda; estabilitzar i vigilar les regions rwandesas per a potenciar la tornada dels refugiats, etc. En la pàgina (no oficial) de Nacions Unides referent a aquesta missió podreu trobar una petita descripció (localització, durada, contingents, pressuposat, baixes, etc.) i un repàs extens a totes les circumstàncies que van propiciar la creació i desenvolupament de la UNAMIR.
 

RESOLUCIONS DEL CONSELL DE SEGURETAT

Les Resolucions del Consell de Seguretat de les Nacions Unides es poden trobar en un recolipatorio realitzat per aquest organisme, organitzat cronològicament (des de 1946 fins l'actualitat):
A continuació es realitza una selecció comentada de resolucions que es refereixen a la RDCongo, Rwanda i Burundi, ordenades cronològicament des de 1993.
 
 
Resolucions del Consell de Seguretat de les Nacions Unides (1993)
Resolucions del Consell de Seguretat de les Nacions Unides (1994)
Resolucions del Consell de Seguretat de les Nacions Unides (1995)

Resolucions del Consell de Seguretat de les Nacions Unides (1996)
Resolucions del Consell de Seguretat de les Nacions Unides (1997)
Resolucions del Consell de Seguretat de les Nacions Unides (1998)
Resolucions del Consell de Seguretat de les Nacions Unides (1999)
Resolucions 1999 en castellà
Resolucions 1999 en anglès
 
Resolucions del Consell de Seguretat de les Nacions Unides (2000)

 

Resolucions del Consell de Seguretat de les Nacions Unides (2001)

 

Resolucions del Consell de Seguretat de les Nacions Unides (2002)

Resolucions del Consell de Seguretat de les Nacions Unides (2003)

 

Resolucions del Consell de Seguretat de les Nacions Unides (2004)

 

Recolipatorio de les totes la Resolucions del Consell de Seguretat de Nacions Unides, organitzat cronològicament i actualitzades:

Observatori Solidaritat UB
C/ Melcior de Palau, 140. 08014 Barcelona.
Tel 93 403 55 38. Fax 93 403 55 39.
e-mail: solidari@pangea.org.