Documento sin título

 

El Mur de l'Apartheid

 

A mitjans de l’any 2002 Israel va posar en marxa la construcció d’un mur a Cisjordània. Israel assegura que és una mesura de seguretat per evitar els atemptats suïcides palestins, però un petit anàlisi de la realitat que suposa aquesta construcció, posa de manifest que les intencions israelianes van molt més enllà de proporcionar seguretat als seus ciutadans. Per la seva banda, els palestins anomenen aquest com el “Mur de l’Apartheid”, i argumenten que la construcció d’aquest mur suposarà:

Aquest mur, que l’Estat d’Israel i els seus responsables anomenen “tanca de seguretat”, és un pas més en la política de fets consumats israeliana que significa, a més d’una violació dels tractats internacionals de drets humans, del Dret Internacional Humanitari i dels propis acords d’Oslo, l’eliminació de qualsevol possibilitat de crear un estat palestí viable, i per tant, la possibilitat d’una solució del conflicte basada en dos estats.

A continuació trobareu un conjunt d’enllaços que us permetran seguir l’actualitat i el debat sobre la construcció d’aquest mur. Trobareu informes, mapes, propaganda, actualitat i informació sobre les campanyes polítiques i de solidaritat en marxa arreu del món.

- Power point de Stop the Wall sobre el mur.

 

Enllaços

Departament per Assumptes de les Negociacions de la OLP

Centre d’Informació Humanitària pels Territoris Ocupats Palestins (Nacions Unides). Mapes del Mur, dels Assentaments, dels Checkpoints.

Ministeri d’Afers Exteriors d’Israel

Informes

Dictamen de l'Oxford Public Interest Lawyers, febrer de 2004, en anglès.

B'Tselem, organització israeliana que monitoritza els drets humans als Territoris Ocupats Palestins

Campanyes

Campanya Internacional “STOP THE WALL” . Mapes del Mur.

Campanya “Stop the Wall” a Espanya

 

 Observatori Solidaritat UB
C/ Melcior de Palau, 140. 08014 Barcelona.
Tel 93 403 55 38. Fax 93 403 55 39.
e-mail: solidari@pangea.org.