Documento sin título


COMUNICATSFRONT ISLÀMIC DE SALVACIÓ ( FIS )

7 juliol de 2002 . FRONT ISLÀMIC DE SALVACIÓ ( FIS ). Comunicat 34: La junta amenaça de mort als membres del FIS.

S'acusa als Generals de l'Exèrcit d'Algèria d'amenaçar de mort als dirigents del FIS, així com d'utilitzar el GIA de forma encoberta per a assassinar a tots aquells que mantenen postures divergents pel que fa al règim militar. A més, es demana el suport de la comunitat internacional per a l'alliberament dels dirigents del FIS empresonats: Abassi Madani i  Ali Benhadj.

4 abril de 2000. FRONT ISLÀMIC DE SALVACIÓ ( FIS ). Comunicat 18: Cap solució sense els líders històrics del FIS.

Denuncien la situació tan dura en la qual es troben els dos líders del FIS empresonats, Abassi Madani i Ali Benhadj, i les violacions dels drets humans que s'estan cometent contra ells. A més, el comunicat deixa clar que no pot existir una solució a la crisi sense tenir en compte a aquestes dues personalitats, i demanen a ONG´s internacionals analitzar la situació d'aquests.

22 novembre de 1999. FRONT ISLÀMIC DE SALVACIÓ. ( FIS ). Comunicat 14: Sobre l'assassinat de Abdelkader Hachani.

S'acusa a l'exèrcit de ser l'organitzador de l'assassinat de Hachani perquè aquest estava en contra de les mesures adoptades per Abdelaziz Bouteflika amb la Llei de Concòrdia Civil.

1 agost de 1999. FRONT D'ALLIBERAMENT NACIONAL ( FIS ). Comunicat 5: Carta oberta als membres de la Comissió d'Informació de l'ONU.

Es demana als membres de la Comissió d'Informació de l'ONU que denunciïn la violació dels drets humans a Algèria i que intervinguin per a posar fi a la crisi del país. A més, es fa incidència en la falta de legitimitat política del país a causa d'un Exèrcit que governa a força de cops d'estat des que començaren a fer-lo el 1965 amb Boumedienne.

31 març de 1999. FRONT ISLÀMIC DE SALVACIÓ ( FIS ). Comunicat 10: Sobre les eleccions presidencials de 1999.

S'aprofita la celebració de les presidencials per a animar al Poder algerià a aprofitar l'oportunitat per a legalitzar el FIS, alliberar als seus dirigents, transformar les institucions de l'Estat per a la celebració d'unes eleccions lliures i transparents, i es demana a l'Exèrcit que acabi amb el seu intervencionisme en política i es limiti al seu rol constitucional.

 • COMUNICATS DEL FIS
 • DOCUMENTS DEL FIS


 • EXÈRCIT ISLÀMIC DE SALVACIÓ ( AIS )

  Gener de 2000. EXÈRCIT ISLÀMIC DE SALVACIÓ ( AIS ). Comunicat de Madani Mezrag sobre la dissolució del AIS.

  En el marc de treva anunciat per l´AIS a l'octubre de 1997 i amb la Llei de Concòrdia Civil promulgada en 1999, l´AIS decidirà la seva dissolució i el lliurament de les armes.

  “En el nom de Déu, el Clement, el Misericordiós, glòria a Déu i que la seva gràcia sigui amb el seu Profeta Mohamed i els seus. Déu Totpoderós va dir: “ i si ells s'inclinen la pau, fes-lo tu també i confia en Al·là, perquè Ell és quil escolta i qui tot ho sap. I si ells pretenen enganyar-te, llavors Déu et bastarà”.

  -         En el marc del projecte de treva anunciat per l'Exèrcit Islàmic de Salvació ( AIS ) el 1 d'octubre de 1997, que el seu objectiu era detenir el vessament de sang, frenar la crisi a Algèria i trobar una solució legal i justa, retornant a la religió el lloc que es mereix i restituint al poble la seva dignitat i al país la seva seguretat i estabilitat,

  -         Veient la situació que viu el país i els seus ciutadans, feta de tragèdies i de destrucció que han amenaçat l'existència de la societat i han ofert una oportunitat als enemics de la nació, tant interns com externs,

  -         Considerant el solemne compromís de l'Estat a favor d'una solució global de les seqüeles de la crisi,

  L'Exèrcit Islàmic de Salvació ha decidit la dissolució de la seva organització a partir de la publicació del present comunicat.

  Amb aquest acte sol·licitem la gràcia de Déu i és Déu Totpoderós qui ens guia. Pregam a Déu Totpoderós que faci triomfar els qui volen el bé de la nostra nació i venci als seus detractors.

  Oh el nostre Senyor, elegeix la veritat entre nosaltres i el nostre poble, perquè tu ets el millor jutge.

  El Emir Nacional de l´AIS,

  Madani Mezrag.

   


  Observatori Solidaritat UB
  C/ Melcior de Palau, 140. 08014 Barcelona.
  Tel 93 403 55 38. Fax 93 403 55 39.
  e-mail: solidari@pangea.org.